Publisert:  04.01.2017 13:22

Oppdatert: 04.01.2017 14:54

Frå 2017 slepp du søkja om frikort for helsetenester

Frikort for eigenandelstak 2 er automatisert frå 1. januar 2017. Frå denne datoen slepp du søkja om frikort for helsetenester. Det kjem automatisk i posten innan tre veker etter at eigenandelstaket på 1 990 kroner er nådd.

Det finst to frikortordningar i Noreg:

• eigenandelstak 1
  • eigenandelstak 2

Dei gjeld for ulike tenester. Har du fått frikort i den eine ordninga, kan du ikkje nytta det i den andre ordninga. Ordninga med frikort eigenandelstak 1 er allereie automatisert, og frå nyttår vart også ordninga for frikort eigenandelstak 2 automatisert.

I frikort eigenandelstak 2 inngår eigenandeler for:

• undersøkjing og behandling hos fysioterapeut med driftstilskot eller fastløna fysioterapeut i kommunen
  • enkelte former for tannbehandlingopphald ved rehabiliteringsinstitusjonar som har driftsavtale med regionalt helseforetak
  • behandlingsreiser til utlandet i regi av Oslo universitetssykehus - Rikshospitalet

Dette er nytt fra 1. januar 2017:

• Du får frikort eigenandelstak 2 utan å søkja om det. Det kjem automatisk i posten innan tre veker etter at eigenandelstaket er nådd.
  • Eigenandelstaket for frikort eigenandelstak 2 for 2017 er 1990 kr.
  • Har du betalt for mykje, blir beløpet du har krav på automatisk betalt tilbake.
  • Aldersgrensa for eigenandelsfritak er heva frå 12 til 16 år.
  • Alle pasientar må betala eigenandel for behandling hos fysioterapeut - unntatt barn under 16 år og personar med yrkesskade. Dette vart vedteke av Stortinget ved handsaminga av statsbudsjettet for 2017.
  • Du kan sjølv følgja med på dine registrerte eigenandelar ved å logga deg inn på www.helsenorge.no.

Frikort egenandelstak 1 – nytt eigenandelstak for 2017: 2 205 kroner

I frikort eigenandelstak 1 inngår eigenandeler frå lege, psykolog, poliklinikk (sjukehus), røntgeninstitutt, pasientreiser og medisinar og utstyr på blå resept.

Dette frikortet får du automatisk i posten innan tre veker når du har betalt over ​2​ 205 kroner i eigenandeler i 2017.

Meir informasjon på www.helsenorge.no/frikort