Av:  Brit S. Myklebust

Prisar og stipend 2017

Bli med å stem fram priskandidatar eller søk om kulturstipend innan 15.09.2017

KULTURPRIS

Til kulturarbeidar, kunstnar eller lag med tilknyting til og forankring i Stord kommune. Prisen blir gjeven for aktivt kulturarbeid over lengre tid, eller for særleg fortenestefulle einskildtiltak.

ELDSJELPRIS

Til ein person, eit lag eller ein organisasjon for langvarig og tru teneste eller for nyskaping innanfor frivillig sektor.

SENIORPRIS

Til ein person eller ei gruppe av seniorar med tilknyting til og forankring i Stord kommune. Prisen blir gjeven som ei påskjønning i høve til det eldre bidreg til i samfunnet.

MÅLPRIS

Til verksemder eller organisasjonar som brukar god nynorsk i reklame og annan skriftleg informasjon.

PRIS FOR GOD TILGJENGE

Regjeringa sin handlingsplan seier at Noreg skal vera universelt utforma innan 2025.

Stord kommune deler ut pris til den butikken, banken, serveringsstaden, kulturinstitusjonen, hotellet, organisasjonen eller andre i Stord kommune som har planlagt og gjort ein innsats for å skapa eit samfunn for alle.

KULTURSTIPEND

Kulturarbeidarar og kunstnarar med tilknyting til og forankring i Stord kommune kan søkja stipendet til bestemte arbeidsoppgåver, til studiereiser og til utdanning.

Skriftlege framlegg til priskandidatar og stipendsøknad kan sendast til Stord kommune, boks 304, 5402 Stord, eller e-post til post@stord.kommune.no innan 15. september